Apple Face ID elementāri apmānīts ar sejas masku

Izrādās, ka “superdrošais” iPhone X 3D sejas skaneris ar nosaukumu Face ID nemaz nav tik drošs, kā to reklamē. Apple viceprezidents Fils Šillers prezentācijā plātījās, ka testos “esot strādājuši ar profesionāliem masku izgatavotājiem un Holivudas grima meistariem”, un aizsardzību neesot izdevies uzlauzt. Jau pirms pāris nedēļām parādījās informācija, ka viedtālrunis nespēj atšķirt cilvēkus – dvīņus. Vismaz tais gadījumos, kad šie dvīņi ir vizuāli līdzīgi, iPhone X var atbloķēt jebkurš no viņiem. Tagad vjetnamiešu kompānija Bkav gājusi vēl tālāk un izstrādājusi tehnoloģiju kā ar sejas maskas palīdzību apmānīt Face ID aizsardzību.

Vjetnamieši sejas masku izdrukāja ar 3D printeri. Tā kā šis printeris neizceļas ar precīzām tekstūrām, acu un mutes vietā ielīmēja parastas 2D bildītes. Degunu izgatavoja no silikona protēzes. “Maska ir izgatavota ar kombinēto 3D druku, kas papildināta ar make-up un 2D attēlu fragmentiem, un speciālu apstrādi vaigiem un sejas perimetram ar mērķi apmānīt Face ID,” stāsta Bkav viceprezidents Ngo Tuan Anh.

Par to, ka viss notiek, var pārliecināties videoklipā. Iespējams, ka aprakstītā tehnoloģija būs par sarežģītu vidusmēra burlakiem, bet specdienesti ar to mierīgi tiks galā.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!